On the Kererū Flightpath

When a well positioned neighbouring property came on the market, it gave an active retired couple the opportunity to take on another renovation project in familiar surroundings. The house was …

Extending Out

The service areas in this 1960s house were tired and in need of upgrading. Extending the mono pitched bedroom wing out 2 metres into the garden allowed an ensuite and …

Sheltered Space

This 1960’s house was bought off the original builder/owner, and while the family loved the original layout and detailing, they lacked a space to sit outside in the sun and drink in …

Villa with a Sea View

The original homestead villa on a Wellington hillside was much loved but its family needed better space. The house is raised up and a small, pokey workshop and storage area is …

Cottage by the Sea

A small seaside cottage needed storage and a separate bathroom off the main bedroom. The washing machine in the garage was totally inaccessible from the house. Extruding the house towards …

Wrapping Around

A family home had been completely renovated upstairs, but downstairs was still untouched. Mum and Dad were squashed into a tiny bedroom beneath an existing deck, with the laundry accessed through …

Making Connections

A Mount Victoria villa was a home above and a separate flat below. The two levels had never been  connected. The new owners proposed combining both levels to give them sufficient …

Inner City Home and Office

A 1960s house in an inner city heritage area had been a flat for over 40 years. It needed revitalising to transform it into a flexible family home and office. Rooms now double …

Working Man’s Cottage

A cold, damp  50 sq.m cottage/90 sq.m site in central Wellington had been neglected and required complete refurbishment. Two small dark rooms are combined and the ceiling removed to give …

Work Bench / Dining / Meeting table

When an old house was opened up to incorporate a separate bedsit, it resulted in differing floor levels for a new kitchen/dining area. A workbench/dining/meeting table is built across the  …

Studio for a Photographer

A boggy inner city backyard gave a photographer the opportunity to realise his dream of creating a warm, intimate, light-filled studio. The project efficiently maximises space, with the flexibility to …

New House in the Countryside

A paddock in Greytown with all day sun and views of the Tararuas was a blank slate for a new home for a retired couple on a budget. Simple spaces and …

House for a Family

A blended family needed a new kitchen, some overflow space for the children and better access to their back yard. The existing kitchen is opened up to the adjacent dining area with …

Waddesdon Dairy

In the early 1990s, whilst travelling overseas, I was lucky enough to get work with the English landscape designers Bannerman Design. At the time they were working on the restoration of …